OVER MALGRAT DE MAR

Malgrat de Mar is gelegen in de Spaanse provincie Barcelona. Dit ligt in de regio Catalonië aan de Middellandse Zeekust. De badplaats behoort tot de Costa del Maresme en heeft een oppervlakte van 9 km2. Het plaatsje heeft 19.472 inwoners. De stad ligt 4 meter boven zeeniveau en er heerst een kust-mediterraan klimaat. De oude dorpskern met smalle straatjes ligt vlakbij het strand. Langs dit strand loopt een boulevard die de stad verbindt met Santa Susanna, een andere populaire badplaats aan de Spaanse kust.

Het strand is redelijk smal en daardoor vrij druk. Wanneer je in de gelegenheid bent is het raadzaam om op drukke dagen een stuk naar het noorden of zuiden te rijden. Hier zijn de stranden breder en een stuk minder druk. Het strand is te bereiken via tunnels die onder het treinspoor door gaan. Deze tunnels verbinden de boulevard met het strand. Op de boulevard is het fijn winkelen. In het hoogseizoen zijn hier vele kraampjes gestald waar souvenirs te koop zijn, henna tatoeages worden gezet, haar wordt gevlochten enz.

Vervoer

Malgrat de Mar is het best bereikbaar met het vliegtuig. Je vliegt dan vanaf een gewenst vliegveld in Nederland naar bijvoorbeeld Barcelona of Girona. Vanaf daar zul je je reis moeten vervolgen met de taxi of het openbaar vervoer naar de eindbestemming Malgrat de Mar.

Een tweede optie is een busvakantie. Vanaf een opstapplaats in Nederland wordt je afgezet bij je vakantieadres. Let er wel op dat een busreis ongeveer 18 uur zal duren.

Tot slot is het natuurlijk altijd mogelijk om zelf met de auto naar Spanje te rijden. Van Utrecht naar Malgrat is ongeveer 1500 kilometer. Hier zul je (zonder te stoppen) ongeveer 13 uur op rijden. Het is dan raadzaam om tussendoor in Frankrijk te overnachten. Met de auto is het in Malgrat zelf lastig parkeren. Openbare parkeerplaatsen zijn meestal bezet en er wordt streng gecontroleerd op fout parkeren. Ook is het lastig doorrijden in het plaatsje. Er zijn veel eenrichtingswegen en daardoor staan er veel korte files. Er rijden veel vrachtwagens om de winkels te bevoorraden en deze vrachtwagens blokkeren regelmatig de smalle straten. Wel is het in Malgrat goedkoper tanken dan in Nederland. Het kan zomaar 10 cent per liter schelen.

Met de trein die langs het strand rijdt kun je vele badplaatsen bezoeken. In deze trein is airco aanwezig. Er rijdt ook een toeristisch treintje tussen de dorpskern en de toeristische wijk. Deze trein is zeer goedkoop, het kost maar een paar euro. In het dorp zijn er vele opstapplaatsen, maar als het treintje in zicht is kun je de bestuurder altijd laten weten dat je mee wilt en dan is er een grote kans dat hij stopt om je te laten instappen.

Doelgroep

Er gaan vele jongerenreizen naar deze badplaats. Jongeren kunnen zich vermaken in de bars en discotheken en op het strand kunnen zij genieten van de zon.

Voor ouders met kinderen is deze badplaats ook zeer geschikt, omdat er minder discotheken e.d. zijn dan in bijvoorbeeld Blanes of Lloret de Mar. Op twee kilometer van Malgrat vindt u een zeedierentuin en waterpark ineen: Marineland. Dit park is geschikt voor de hele familie. Er zijn vele glijbanen, attracties, shows, picknickplaatsen, een dierentuin enz. U kunt verblijven in een hotel, een vakantiewoning of op de camping.


Strand Bikini Kinderen Feest Duikers