OMGEVING

In de omgeving van Malgrat de Mar is veel te doen. Zo ligt op 8 km afstand Blanes, één van de grootste uitgaansplaatsen van Spanje. Blanes is ook bereikbaar met de trein. En vanuit Malgrat de Mar is het een uurtje rijden (70 km) naar Barcelona. Hier kunt u wandelen over de boulevard in het oude centrum: de Ramblas. Er zijn kraampjes, terrasjes en er is straattheater. Ook is het de moeite waard om een bezoek te brengen aan de Sagrada Familia en Camp Nou.

Er worden in de buurt van Malgrat de Mar vele excursies georganiseerd. Zo kunt u het achterland van Malgrat bezoeken d.m.v. een jeepsafari, het blauwe water verkennen na een duikinstructie, het pretpark Marinaland bezoeken of de omgeving verkennen per fiets of te voet. In de omgeving zijn vele tochten uitgezet die langs prachtige dorpjes lopen.In de buurt zijn er verschillende waterparken en dierentuinen:
Aqua Brava: Een prachtig waterpark met vele verschillende glijbanen. Tevens is er een zelfbedieningsrestaurant, een pizzeria, een souvenirwinkel en een toeristisch informatiecentrum. Pas geleden is een nieuwe attractie geopend: COBRA. Hierbij zit je op een vlot en laat je jezelf op een half-pipe vallen. Bij het waterpark zijn gratis parkeerplaatsen.
AquaLeon: Op dit park zijn vele waterattracties, maar je kunt ook op safari. Gezeten in een bus kun je o.a. tijgers, beren, leeuwen en jaguars tegenkomen. Ook is er een Mini-Zoo waar o.a. stokstaartjes en konijnen verblijven. Het park heeft educatie hoog in het vaandel staan. Zo zijn er educatieve programma's voor scholen.
Aquo Polis: Een verfrissend park met verschillende zwembaden en glijbanen. Je kunt er ook terecht om baantjes te zwemmen. Daarnaast is er een bad met zeeleeuwen en kun je er zwemmen met dolfijnen. Er zijn kluisjes te huur, net als ligbedden, en er is een winkel waar je alles kunt kopen voor een dagje op het zwempark.
Illa Fantasia: Dit park ligt op maar 35 minuten met de auto van Malgrat de Mar. Het is alleen open in de zomermaanden. Er zijn meer dan 20 verschillende waterglijbanen en 3 grote zwembaden. Er zijn activiteiten voor alle leeftijden. En je hoeft geen honger te hebben. Er is een supermarkt, er zijn vele picknickplaatsen en er is een restaurant.
Aquarium Barcelona: Drie verdiepingen vol aquaria. Je kunt hier duiken met haaien, slapen met haaien en kinderen kunnen er hun verjaardagsfeestje vieren. Er worden veel verschillende activiteiten en workshops georganiseerd.
Zoo Barcelona: In deze dierentuin verblijven vele verschillende diersoorten. Er zijn zoogdieren, vogels, amfibieƫn en reptielen. Wil je iets over de dieren leren? Woon dan een educatieve sessie bij, bijvoorbeeld met leeuwen of dolfijnen. De zoo ligt midden in Barcelona, vlakbij de kust. Met de auto ben je ruim een uur onderweg.
Marineland: Iets buiten Malgrat de Mar vind je Marineland. Het is een combinatie van een waterpark en een zeedierentuin. In het waterlandschap zijn veel waterglijbanen en zwembaden. Net als in Aqua Brava is er een halfpipe waar je op kan met een vlot. In het dierenpark kun je het voeren van vele dieren bijwonen. Ook zijn er dierenshows, o.a. met dolfijnen.

In de omgeving is ook de Montnegre bergketen te vinden. Dit prachtige berglandschap is onder andere te doorkruisen per mountainbike. Ook is het er heerlijk wandelen. Er zijn verschillende routes en er zijn ook speciale wandelingen om te belopen met kinderen.

Strand Bikini Kinderen Feest Duikers