MEDISCH

Voor zover bekend hoeft u voor een verblijf in Malgrat de Mar niet ingeënt te worden. Het kraanwater in Spanje mag gedronken worden, maar het is niet erg smakelijk vanwege het vele chloor dat erin zit. Daarom is het verstandiger om mineraalwater te kopen. Wanneer u een hotel of appartement betrekt is het raadzaam om de warmwaterkranen enkele minuten aan te laten staan voordat u het water gebruikt. In warm stilstaand water is namelijk vaak de legionella bacterie te vinden.

In Malgrat de Mar bevinden zich vijf artsenpraktijken en apotheken. Tevens zijn er tandartsen en psychiaters in de stad aanwezig. Het dichtstbijzijnde ziekenhuis is te vinden in Calella, dit ligt 6 km ten zuiden van Malgrat de Mar.Overig

• In Spanje wordt Spaans gesproken. Op veel toeristische plaatsen (zoals Malgrat de Mar) kun je je met Engels goed verstaanbaar maken.
• Om een bezoek te brengen aan Malgrat de Mar moet u in bezit zijn van een geldig paspoort of identiteitsbewijs. Kinderen moeten een eigen reisdocument hebben.
• In Malgrat de Mar zijn verschillende pinautomaten te vinden. De valuta in Spanje is (net als hier) de euro. Wanneer u fooi wilt geven: de gewoonte is 5 à 10 procent.
• Er is geen tijdsverschil met Nederland. Wanneer u wilt bellen naar Nederland: draai +31 voor het gewenste nummer. Het netnummer van Spanje is +34.

Strand Bikini Kinderen Feest Duikers